0232 233 387 info@consultmed.ro

Medic primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice

Învățăm împreună cum să trimitem DIABETUL într-o vacanță prelungită

Dr. Delia

_REUREAN-PINTILEI

Cu siguranţă că nu este uşor să trăiești cu diabet. Dar, până la urmă, uşor nu este să gestionezi nicio boală cronică. În ce priveşte această boală cronică, eu cred că în gestionarea diabetului nu este vorba doar de medicaţie.

Oricât de performantă este medicaţia din 2021, două treimi din controlul diabetului zaharat este, de fapt, modul în care alegem să ne trăim viaţa.

 

Este foarte greu să fii diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2 şi să nu ai cunoştinţe suficiente în ceea ce priveşte optimizarea stilului de viaţă

Majoritatea persoanelor care se prezintă la noi – tinerii, mai ales – sunt cu supragreutate sau unii sunt deja obezi. Poate părea complicat, dar acolo putem lucra şi schimba complet mersul lucrurilor. Avem cazuri de astfel de pacienţi care au fost diagnosticaţi cu diabet de tip 2, cu valori mari ale glicemiilor, dar care după ce au început să modifice aspecte ale regimului de viaţă – atenţie nu doar o dietă! -, ci o optimizare completă a stilului de viaţă şi după ce au integrat şi sportul în viaţa lor, au reuşit remisia diabetului. Conceptul este cât de poate de actual şi descris în toate ghidurile terapeutice. Deci de putut, se poate. Avem astfel de pacienţi şi nu sunt puţini.

1

Diagnosticarea în cadrul clinicii

Pentru asta avem la dispoziție pentru tine internarea de zi.
2

Stabilirea planului de tratament

Incluzând optimizarea completă a stilului de viață
3

Intervenţia medicală nutriţională

Program de scădere în greutate cu ajutorul dieteticienilor acreditaţi.
4

Remisia diabetului

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit ac accumsan.

Diabet

Filme educative

De ajutor în gestionarea diabetului printr-un stil de viață sănătos

Te ținem la curent cu materialele educative despre diabet și nutriție pe care Dr. Delia le pregătește periodic: